Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Valdinievole

Land: Italie
Plaats: Valdinievole.

Omschrijving: Mooie streek.

Categorie: Natuur, Actief / Sportief, Uit eten
Doelgroep: Tieners, Jongeren, Gezinnen, Volwassenen, Ouderen

Omschrijving:

In het noorden van Toscane, beschut door de pistoiese Apennijnen, strekt zich de Valdinievole uit, welke zijn naam dankt aan de Nievole, de rivier die het oversteekt. In het verleden bedekt met moeras en vandaar “dal van de mist” of “dal van de wolken” genoemd, laat de Valdinieve een zeer gevarieerd landschap zien, heuvels bedekt met kastanje- en olijfbomen welke het hoogste punt bereiken met de Montalbano die geleidelijk afdalen in de grote vlakte waar zich het natuurreservaat bevindt van de Padule di Fucecchio (moeras van Fucecchio).

Tesamen met de thermen van Montecatini Terme en Monsummano Terme, is de Valdinievole een waar paradijs voor wie een aangename vakantie door wil brengen van ontspanning en welzijn.

Bovendien bevindt zich in Valdinievole tevens het park wat het stadje van Collodi opgedragen heeft aan Pinocchio, de beroemde poppenkast bedacht door Carlo Lorenzini.

Valdinievole - "Dal van de mistbanken” beschut door de pistoiese Apennijnen
De Valdinievole is een regio in het noorden van Toscane dat zich uitstrekt in de provincie van Pistoia, ingeklemd tussen de pistoiese Apennijnen en de Montalbano ten noorden en oosten, de kom van de Padule (moeras) van Fucecchio ten zuiden en de lucchese vlakte ten westen. Het dal dankt zijn naam aan de rivier Nievole, die het samen met de Pescia Maggiore (of Pescia van Pescia) en de Pescia Minore (of Pescia van Collodi) oversteken. De Valdinievole bestaat uit deze gemeenten: Buggiano, Chiesina Uzzanese, Lamporecchio, Larciano, Massa e Cozzile, Monsummano Terme, Montecatini Terme (het belangrijkste centrum van deze regio), Pieve a Nievole, Pescia, Ponte Buggianese en Uzzano


Eigenschappen

Seizoen: Winter, Lente, Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Ja
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Gratis
Adres:

Website:


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mail

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen