Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

  • Home
  • tips
  • Auvergne, in top 10 Lonely Planet wereldwijd

Auvergne, in top 10 Lonely Planet wereldwijd

Land: Frankrijk
Plaats: Dore L'eglise

Omschrijving: DE AUVERGNE, DE 6E BEST TE BEZOEKEN REGIO IN DE TOP 10 VAN LONELY PLANET

Categorie: Natuur, Attractiepark, Bezienswaardigheid, Actief / Sportief, Stad / Dorp, Uit eten, Zwembad / Strand / Wellness, Praktische tips
Doelgroep: Kinderen, Tieners, Gezinnen, Volwassenen, Ouderen

Omschrijving:

De Auvergne staat op de 6e plaats in de top 10 van Lonely Planet ('s werelds grootste uitgever van vakantie -en reisgidsen) van de mooiste en meest bezoekwaarde regio's in de wereld. Zowel het vulkanengebied rond de Puy-de Dome worden genoemd alswel het natuurpark Livradois-Forez alwaar ons vakantiepark zich in het centrum bevindt!

Het vakantiepark bevindt zich dus in de mooie regio De Auvergne, op de grens van de departementen Puy-de Dome en Haute-Loire. Dit gedeelte herbergt twee grote natuurparken, het ”Parc des Volcans” en het ”Livradois-Forez”. L’Etoile Dore ligt in een dal op een plateau van dit laatste natuurpark in het zuiden van de Auvergne.

Omdat het vakantiepark op een plateau van 700 meter ligt, kun je vanaf het park overal genieten van prachtige vergezichten van soms wel 40 km.
De omgeving kenmerkt zich door heuvels en bergen tot 1100m, weiden, bossen, rivieren, beekjes, mooie dorpen en interessante stadjes. Fijn is ook dat je hier geen massatoerisme aantreft.

Het gebied is nog vrij onontdekt en herbergt veel parels en natuurschatten. Alle bezienswaardigheden en activiteiten zijn binnen 30-45 minuten te bereiken: onbeperkte wandel -en fietsmogelijkheden, watervallen, vulkanen, meren en rivieren, kastelen, klimbosparken, kanoën en raften, groeve met amathysten, werkende papiermolen etc. Dus ook voor de kids is er verrassend veel te ontdekken en te beleven. Je kunt hier alle gewenste sporten en/of activiteiten bedrijven of gewoon van rust en stilte en natuur genieten. Weg van alle dagelijkse drukte...


Eigenschappen

Seizoen: Lente, Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Onbekend
Binnen / buiten: Binnen, Buiten


Praktisch

Prijs: Onbekend
Adres: Maples, 63220 Dore L'Eglise

Website: http://www.letoiledore.com
Website: http://www.auvergne-toersime.nl

Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen