Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Grossglockner-Seidlwinkltal

Land: Oostenrijk
Plaats: Rauris

Omschrijving: Van de Grossglockner Alpenstrasse naar Rauris te voet !

Categorie: Natuur, Actief / Sportief
Doelgroep: Tieners, Gezinnen, Volwassenen

Omschrijving:

Oeff dat klinkt ingewikkeld en moeilijk Maar dat is het helemaal niet. Het is zelfs een makkelijke wandeling. Wel natuurlijk met goede bergschoenen dat spreekt vanzelf.
Vanuit het Hochtörl op de Grossglockner Alpenstrasse ga je waar het tunneltje begint naar beneden. Even een steil stukje Maar daarna kabbelt de weg gewoon naar beneden door het Seidlwinkltaal richting Rauris. Het Hochtörl is ook nog gemeente gebied van Rauris.
En waarom is die wandeling zo bijzonder?
Het zit h'm in de geschiedenis. Het is een stuk van de oer oude noord-zuid handelsroute over de Alpen die al eeuwen in gebruik was. Daarover Loop je nu. Je kann je voor stellen dat mensen met paard en te voet met handelswaar hier liepen om de spullen uit het noorden ( zout bijv) naar het zuiden te krijgen en anders om. Onderweg kom je langs verschillende Hütten waarbij je wat kann eten/drinken. De mooiste is het RauriserTauernhaus. Je waant je direkt terug in de tijd.
Je kann ook met een busje vanuit Rauris je een heel eind het Seidlwinkltal in latenrijden. Het is gewoon een heel mooi dal. Lekker wandelen vrij vlak.


Eigenschappen

Seizoen: Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Nee
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Gratis
Adres:

Website:


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen