Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Krumltal wandeling

Land: Oostenrijk
Plaats: Rauris - Bucheben

Omschrijving: Krummltal - dal van de Gieren

Categorie: Natuur
Doelgroep: Kinderen, Tieners, Gezinnen, Volwassenen, Ouderen

Omschrijving:

Bij Rauris - Hüttwinkltal vind je de afslag naar het Krumltal. Er is een grote paarkeerplaats.
Het bijzondere van het dal is dat er verschillende soorten vogels te zien zijn met als hoofdatraktie . Baardgier. Deze reuze volgel met een spanwijdte van wel 3 meter was bijna uitgestroffen. Ze worden weer uitgezet en in het Krumltal is een paar dat nu ook elk jaar een jong krijgt.
Het bijzondere van baardgieren is dat ze botten van dieren eten ipv vlees. Deze botten zijn dan van gemzen of reëen die van de berg afgevallen zijn.De Baardgier heet een orjanje borst. Niet van nature Maar hij schmikt zich met modder van ijzerhoudendwater ( roest dus) Verder zijn er steenarenden te zien, Murmeltieren en het is een leuk dal. Van af de paarkeerplaats even een klimmetje en dan loopt het pad vrij vlak langs een beek. Aan het einde is er de Bräualm voor de versterking van de inwendieg mens. Aan het einde zijn er ook nog twee watervallen en op de terugweg loopt je langs het Lerchnerhäusl met z'n heerlijk Apfelstrudel .
Als je echt de gieren will zien , ga dan op een dag dat er veel laag hangende bewolking is. Dan vliegen de gieren laag en zie je ze beter.


Eigenschappen

Seizoen: Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Nee
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Gratis
Adres: krumltal

Website:


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen