Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Lucca

Land: Italie
Plaats: Lucca

Omschrijving: Mag je niet missen

Categorie: Winkelen, Bezienswaardigheid, Stad / Dorp, Cultuur / Museum, Uitgaan, Uit eten, Concert / Muziek, Vervoer (auto/fietsverhuur, etc.)
Doelgroep: Tieners, Jongeren, Gezinnen, Volwassenen, Ouderen

Omschrijving:

Lucca is de hoofdstad van de provincie Lucca in de regio Toscane met 85.000 inwoners (2010). De stad is een van de rijkste steden in Noord-Italië, circa 80 km ten westen van de regiohoofdstad Florence.
De stad, ooit door de Etrusken gesticht (het Etruskische woord "luk" betekent "moeras"), heeft een lange historie. De renaissance is op vele gebouwen van toepassing. De stad is geheel ommuurd, wat een apart cachet geeft aan de plek waar in 1805 Napoleon zijn zuster Elisa aanstelde als controleur.

Vestingmuur
De stad Lucca is altijd ommuurd geweest, in ieder geval vanaf 180 v.Chr. De huidige vestingmuren rondom de stad werden gebouwd tussen 1504 en 1645, vooral tegen aanvallen destijds vanuit Florence. Het is een van de vroegste voorbeelden van moderne vestingwerken in Europa. De muur is echter nooit gebruikt voor militaire doeleinden. Hij is een keer van bijzonder groot nut geweest, namelijk op 18 november 1812, toen de stad werd bedreigd door het wassende water van de buiten de oevers getreden rivier de Serchio. Elisa (jongste zus van Napoleon en groothertogin van Toscane) kon de stad niet meer in omdat alle poorten hermetisch waren afgesloten voor het water en moest over de muur worden gehesen. De muur is iets meer dan vier kilometer lang, aan de basis tot dertig meter breed en tot twaalf meter hoog. En verkeert nog steeds in een goede staat. Er is een park op aangelegd en er loopt een fiets- en wandelpad over. Een giro della mura (=een rondje over de muren) is zeer aan te bevelen. De huidige muur heeft zes toegangspoorten (in volgorde van aanbouw):


Eigenschappen

Seizoen: Winter, Lente, Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Ja
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Gratis
Adres:

Website:


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen