Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

  • Home
  • tips
  • Nederlands Leder en Schoenen Museum

Nederlands Leder en Schoenen Museum

Land: Nederland
Plaats: Waalwijk

Omschrijving: Museum met aandacht voor de leder- en schoenenhistorie in Noord-Brabant

Categorie: Cultuur / Museum
Doelgroep: Kinderen, Tieners, Jongeren, Gezinnen, Volwassenen, Ouderen

Omschrijving:

Eeuwenlang was de Nederlandse schoen- en lederproductie geconcentreerd in de Langstraat met Waalwijk als middelpunt. De schoen- en lederindustrie kende grote bloeiperioden, maar ook diepe dalen. De oprichting van de EEG leidde vanaf eind jaren 1950 de neergang in. Slechts een handvol fabrieken overleefde. Waalwijk speelt echter nog altijd een belangrijke rol als centrum van de schoenenhandel.
De allermooiste schoenen
Een bezoek aan het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk is veel meer dan zomaar een museumbezoekje. U vindt er namelijk de allermooiste schoenen van verleden tot heden en van Waalwijk tot Tokio. Tevens ontdekt u in onze looierij en schoenfabriek hoe al dat fraais is vervaardigd! Vandaag de dag zijn schoenen echte kunstobjecten. Laat u verbazen door de enorme diversiteit aan vormen, hak hoogtes en materialen.
Goudleer en Brabants tuig
Ontdek welke toepassingen leer nog meer kent! Neem de prachtige verzameling goudleer bijvoorbeeld. Deze bijzondere wandbekleding sierde in de 17de en 18de eeuw menig patriciërshuis. Op de afdeling Brabants tuig maakt u kennis met paardentuig uit een recent verleden.
Kinderafdeling
Niet te versmaden voor zowel jong en oud is de kinderafdeling. Alledaagse voorwerpen blijken ineens helemaal niet zo gewoon te zijn. Kun jij aan de hand van een huid raden welk dier de eigenaar was? Maak een avontuurlijke tocht door de trollengang en ontdek de sprookjes die er verborgen zijn. Probeer ook eens hoe het voelt om een mummie te zijn!
Exposities
Onze tijdelijke exposities zijn zeer de moeite waard. Tweemaal per jaar brengen we een grote overzichtstentoonstelling op het gebied van schoenen en/of leer. Tevens worden mini-exposities met wisselende thema’s georganiseerd. Raadpleeg onze website voor het actuele aanbod.
Halve zool
Uiteraard kunt u het Schoenen Museum niet verlaten eer u een overheerlijke Halve Zool hebt geproefd en in de museumwinkel een leuk aandenken hebt gekocht. Er is voor iedere beurs iets te vinden.


Eigenschappen

Seizoen: Winter, Lente, Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Ja
Binnen / buiten: Binnen


Praktisch

Prijs: Betaald
Adres: Elzenweg 25 5144MB Waalwijk

Website: http://www.schoenenmuseum.nl
Website: https://www.facebook.com/pages/Nederlands-Leder-en-Schoenen-Museum/105124129568094?ref=hl

Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen