Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Silberpfennig

Land: Oostenrijk
Plaats: Rauris Kolm Saigurn

Omschrijving: wandeling naar de Silberpfennig

Categorie: Natuur, Cultuur / Museum
Doelgroep: Tieners, Gezinnen, Volwassenen

Omschrijving:

Rauris - Hüttwinkltal - Kolmstrasse Lanzangeralm
Daar is een parkeerplaats en dan gaat het te voet verder ca 3 uur enkele reis. Bergschoenen wat Proviant en water, zonnecreme, kaart allemaal handige Attributen.
Van uit Lenzangeralm een steil klimmetje door het Rauriser Urwald ;angs allerlei natuurlijke meertjes naar boven. Ke komt dan op eem prachtig almgebied uit. Richting Durchgangsalm en Bockarcharte. Vanuit de Bockarscharte links naar de Silberpfennig. Het leuke van dat gebied is dat je veel resten glorietijd van Rauris tegen komt. Goudmijnen van Rauris. Vanaf de Romeinen tot aan begin van de 20-ste eeuw is in dit gebied goud gevonden. Daarvan zie je nog mijn ingangen en sintels van erst Enz... Verder is het een leuke alpine wandeling met uitzicht in het Rauriser en Gasteienertal en met wat geluk en helder weer de Grossglockner.
Je moet wel konditie hebben en een passende uitrusting anders moet je er niet aan beginnen. Vraag de mensen bij wie je logeert vooraf om advies. Dat is trouwens nooit verkeerd , zij kennen we weg, het weer . Vertel ook altijd aan je gastheer waar je naar toe gaat. Dat is handig voor als ze je moeten gaat zoeken.


Eigenschappen

Seizoen: Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Nee
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Gratis
Adres:

Website:


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen