Deze website maakt gebruik van cookies. Door uw bezoek gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Prachovské skály

Land: Tsjechie
Plaats: Prachovské skály

Omschrijving: De Prachovské skály: rotsstad met grillige rotsformaties afgewisseld door romantische bossen.

Categorie: Natuur, Bezienswaardigheid, Actief / Sportief
Doelgroep: Kinderen, Tieners, Jongeren, Gezinnen, Volwassenen

Omschrijving:

De Prachovské skály is een rotsstad met grillige rotsformaties afgewisseld door romantische bossen die in het oosten van het Boheems Paradijs (Český Ráj) ten noorden van Jičín ligt. Het is een bezienswaardigheid die u zeker moet gaan bekijken.
In oktober 2005 is dit gebied opgenomen in het Europese netwerk van geologische parken (Unesco). Het bezit een schat aan geologische, paleontologische, mineralogische en archeologische vindplaatsen, ontstaan in de 500 miljoen jaren dat dit gebied onderhevig is geweest aan natuurkrachten als wind, zon, vorst (ijstijd), water (overstromingen), alsmede vulkanische activiteiten. Deze componenten hebben het gebied gevormd tot het huidige wonderschone landschap met rotsen, vulkanen, rivieren, romantische dalen en bossen.

Er zijn diverse wandelroutes uitgezet van 1, 2 tot 3 uur lopen met fantastische uitzichtpunten. De routes gaan over smalle paden met veel trappen (uitgehouwen in de rotsen) en soms door nauwe gangen van 35 - 45 cm breed. Goede wandelschoenen is wel een aanrader zeker bij nat weer dan kunnen de rotsen en paden glad zijn. Hoewel in het gebied soms grote hoogteverschillen overwonnen moeten worden (veel trappen), is ook zonder een goede conditie een wandeltocht niet echt een probleem.
Er zijn 2 ingangen tot dit park waar u de auto (tegen betaling) kunt parkeren.


Eigenschappen

Seizoen: Winter, Lente, Zomer, Herfst
Rolstoelvriendelijk: Nee
Binnen / buiten: Buiten


Praktisch

Prijs: Betaald
Adres: Prachovské skály

Website: http://www.prachovskeskaly.com/


Afdrukken
Reageren

Afdrukken E-mailadres

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen